Catering dietetyczny - menu tygodniowe
Prezentowany jadłospis obowiązuje dla wszystkich wariantów diet Muy Bueno. Różnice między wariantami polegają na dostosowaniu ilościowym posiłków do odpowiadających im kaloryczności.
Rozkład makroskładników: białka: 20%, tłuszcze: 30%, węglowodany: 50% wartości energetycznej diety.
Niestety, nie ma możliwości modyfikacji oraz wykluczeń produktów z ustalonego jadłospisu pod indywidualnie Państwa preferencje. W przypadku alergii lub nietolerancji pokarmowych, należy zapoznać się z bieżącym składem posiłków, w celu weryfikacji możliwości spożycia przygotowanych posiłków.
Wtorek 2025-04-01
śniadanie: | Kanapka z piersią kurczaka z warzywami |
II śniadanie: | Jogurt z musem malinowym |
obiad: | Ziemniaki zapiekane |
podwieczorek: | Sernik |
kolacja: | Sałatka z ryżu i tuńczyka |
Środa 2025-04-02
śniadanie: | Serek twarogowy ze szczypiorkiem, wędlina, pieczywo |
II śniadanie: | Krem szpinakowy z grzankami i ziarnami dyni |
obiad: | Gulasz wieprzowy z cebulką, w towarzystwie kaszy jęczmiennej i marchewki z groszkiem |
podwieczorek: | Orzeźwiajace smoothie czerwone z miętą |
kolacja: | Grillowana pierś z kurczaka, surówka z papryki, pieczywo |
Czwartek 2025-04-03
śniadanie: | Zielony omlet z brokułami, pieczywo |
II śniadanie: | Serek truskawkowy |
obiad: | Dorsz w sosie cytrynowym w towarzystwie kaszy gryczanej i brokuł |
podwieczorek: | Surówka świeżych z warzyw, pieczywo |
kolacja: | Sałatka z brązowego ryżu i fajita z polędwicy wieprzowej |
Piątek 2025-04-04
śniadanie: | Hummus z cieciorki, ser pleśniowy, pieczywo |
II śniadanie: | Koktajl bananowy |
obiad: | Naleśniki z łososiem, mozarella i suszonymi pomidorami |
podwieczorek: | Sałatka owocowa ze słonecznikiem |
kolacja: | Sałatka z kaszy kuskus i fetą |
Sobota 2025-04-05
śniadanie: | Pasta z brokuł i słonecznika, pieczywo |
II śniadanie: | Jogurt z płatkami owsianymi i truskawkami |
obiad: | Kotlety sojowe a’la mielone, ryż, sałatka z selera |
podwieczorek: | Mus bananowy z dodatkiem gorzkiej czekolady |
kolacja: | Sałatka Gyros |
Niedziela 2025-04-06
śniadanie: | Sałatka z ogórka i kopru, wędlina, ser pleśniowy, pieczywo |
II śniadanie: | Zupa meksykańska |
obiad: | Łazanki |
podwieczorek: | Naleśniki z twarogiem i orzechami |
kolacja: | Pasta z makreli, pieczywo |
Poniedziałek 2025-04-07
śniadanie: | Roladki z szynki nadziewane twarogiem, pieczywo |
II śniadanie: | Aromatyczna owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem |
obiad: | Kurczak w sosie Curry, kasza gryczana |
podwieczorek: | Koktajl jagodowo-truskawkowo-malinowy |
kolacja: | Risotto warzywne z sosem Salsa |
Wtorek 2025-04-08
śniadanie: | Twaróg ziarnisty z warzywami i ziarnami dyni, pieczywo |
II śniadanie: | Jogurt z młodym jęczmieniem |
obiad: | Chili con carne, surówka z marchwi |
podwieczorek: | Szarlotka |
kolacja: | Sałatka brokułowa z ziemniakami |
Informujemy, że powyższy jadłospis, z przyczyn niezależnych od nas, może ulec zmianie (np. z powodu braku dostępności półproduktów do produkcji u naszego dostawcy).
W przypadku zaistnienia takiej sytuacji, z góry przepraszamy.